Tuesday, 24 May 2011

dugaan dengan kemudahan

salam guys, hari ni n smalam best taw.HAHA diumumkan seluruh Kuantan xd air. tapi umah si dia de je. de org nak sebotaj air tangki umah saya ke? pape pon umah saya mmg xd air. starting dalam kul 3 petang smalam. PERGH! tahutahu je la musim panas memang ase melekit je badan macam sapu gam yg jenis stick uh kat badan bila xmandi. petang nak dekat maghrib uh ujan mula turun. ketak ketak ketak bunyi air percuma jatuh atas atap umah. mula mengukir senyuman dengan pengukir kayu. ALHAMDULILLAH. niat nak mndi ujan dah ternanam dgn kemas dlm hati. tunggu lebat je nih. lerr xde la lebat sgt but tetap mandi. mmg DESPERATE sangat nih. dalam kul 10.30 sy + 2nd sister + mymom g mandi ujan. HEHE then bilas bdn skit nan air kolah yg de bape nak de. time to sleep.

5.00 pg .. 'bangunbangunbangun!, air xd setitik pon.cepat siap nk blk MAK LAGAM'. itu sore latar mymom. MAK LAGAM uh kat Kemaman Terengganu. just 1hour to get there. d situ umah kedua kami. dgn cergas tapi sebaliknya sy bgn. mcm org pelarian je. lantak lerr. best gak ek naek kete pg2 sejuk je ase wee~~,dlm prjalanan mata xley lelap dah xthu nape sambilsambil uh layan lagulagu sedang bermain diradio HOT FM. mata sedang membaca signbox tepi jalan kiranye hobi baru uh. along a.k.a abang sulung bapak lerr laju drive metangmetang lerr xd kete sgt time uh, terfikir gak sy ni naek kete ke rollercoaster?. then everything happen sperti biase. balik umah kul 6.45 pg mata sy seperti haiwan liar sambil mengaum dengan manja tepi cermin tingkap kete tengok budakbudak sekolah g sekolah. bagi saya itu best. HAHA bila difikirkan memang cam waste time but bila dah desperate sangat n dah de kemudahan pe salah nye kan. SUKACITA air dah kuar dari kepompong. ALHAMDULILLAH skali lagi but maybe sementara je ni. hopefully berkekalan ler.

lega lak citer secara menaip kat blog ni. bye. 

6 comments:

Zurina J. said...

banyakkan sabar ye... sabar itu indah...^^

sunflower of mira said...

zurina : ok thanx u so much. sabar dr separuh iman :)

A i n n u r A f i f f a h said...

sian nye tadak air..huhu..

sembur perfume banyak2 erkk..


hehehe

sunflower of mira said...

ainur afiffah : huhu lg ler nrtmbh mucuk kehkehkeh. :)

gadis statik said...

mandi tak neh??hihi

sunflower of mira said...

gadis statik : eh of coz lerr mandi hehe